9. Sr. Lucia Sescu

În după-amiaza zilei de 28 februarie 2018 (în jurul orei 14.00), în vârstă de 67 de ani, a trecut la cele veşnice, într-un spital din Iaşi, sr. Lucia Sescu din Congregaţia "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Sr. Lucia Sescu s-a născut la 25 mai 1950 la Săbăoani, judeţul Neamţ, din părinţii Dumitru şi Verona, fiind cea mai mică dintre cele şase fiice ale familiei. A activat, mai bine de 40 de ani, la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iaşi începând cu luna octombrie 1977. A făcut primele voturi la 25 martie 1990, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iaşi, iar voturile perpetue la 16 iulie 1998, în biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman.

Din vara anului 2013, starea de sănătate a sorei Lucia a început să se agraveze, fiind nevoită să se interneze la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi pentru o perioadă mai lungă, fiind transferată la mai multe secţii pentru a fi tratată corespunzător bolii. După externare, chiar dacă se cunoşteau pe chipul ei trăsăturile suferinţei din cauza bolii, a continuat să fie acea soră Lucia dispusă, cu spirit de rugăciune şi credinţă. Era dornică să participe la sfânta Liturghie din capela Seminarului pentru a înălţa Domnului rugăciuni de laudă şi mulţumire împreună cu preoţii, seminariştii, surorile şi credincioşii. În ultimii patru ani, fiind imobilizată într-un fotoliu cu rotile, s-a rugat foarte mult spunând: "Mă rog pentru preoţi, seminarişti, surori şi mă rog şi pentru mine, că doar trebuie să mă întâlnesc cu Isus, nu?" şi răspunsul nostru era implicit: "Da".

Vineri, 2 martie 2018, ora 13.30, sr. Lucia va fi dusă la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iaşi, unde preoţii, seminariştii şi surorile se vor ruga oficiul pentru morţi şi îşi vor lua rămas bun de la sora răposată. Apoi, în jurul orei 17.00, va fi depusă în capela cimitirului din Săbăoani, unde va rămâne până sâmbătă, 3 martie 2018, la ora 10.30, când va avea loc sfânta Liturghie de înmormântare.

Să se odihnească în pace!

Sr. Lenuţa Băcăoanu

sursa: ercis.ro