Anunturi 29 octombrie 2017

1. Mulţumim pentru generozitatea cu care aţi oferit din puţinul dumneavoastră pentru cei care trăiesc în Seminarul de la Iaşi. Cu siguranţă că rugăciunile lor de mulţumire vor aduce binecuvântare în inimile dumneavoastră. Mulțumim și pentru colecta pentru misiuni de duminica trecută. Împreună am adunat 2500 de lei.

2. Miercuri, 01 noiembrie este „Sărbătoarea Tuturor sfinţilor”, sărbătoare de poruncă. Sfintele liturghii vor fi ca în zi de duminică: 7 – 9 – 10;30 – 17.

3. Joi, 02 noiembrie, Pomenirea tuturor credincioşilor răposaţi. Creştinii vor putea obţine o singură dată indulgenţa plenară pentru cei răposaţi de pe 01 nov ora 12:00 şi 02 nov toată ziua, dacă, fiind spovediţi, se vor împărtăşi şi, vizitând cimitirul, vor spune rugăciunile: Tatăl nostru, Crezul şi o rugăciune după intenţia sfântului Părinte Papa. Indulgenţa plenară se poate obţine pentru cei răposaţi şi în perioada 1-8 nov, vizitând cimitirul cu evlavie şi spunând rugăciuni pentru cei răposaţi.

Noi vom pleca din curtea bisericii spre Cimitir în fiecare seară la ora 18:00.

4. Vineri şi sâmbătă sunt Prima vineri şi prima sâmbătă din lună. Deși novena s-a terminat, dimineaţă de la ora 6:30, şi seara de la ora 16:30 vom avea adoraţie.

5. Sâmbătă, 4 noiembrie, începând cu ora 9:30 vom începe Sfinţirea mormintelor.

Ca şi până acum toţi preoţii vor intra în parcela din dreapta, mai mică, spre Cartierul nou. Facem apel la punctualitate, la respectarea acestui orar. Vom face o pauza de masă între orele 13:00 şi 14:00 după care vom continua.

Să nu uităm curăţarea mormintelor celor dragi. Vă rugăm să nu depozitaţi gunoaiele pe lângă garduri, ci să le scoateţi pe alee de unde vor fi ridicate. Vă mulţumim! Insistăm să nu lăsați curățenia pe ultima zi. Este foarte rușinos atunci când în dimineața zilei de sfințire a mormintelor apar mormane de gunoi la marginea aleii.

Ca în fiecare an, tinerii vor fi prezenţi la porţile cimitirului pentru a vinde lumânări. Oferta este benevolă. Cu banii obţinuţi ei vor face fapte de caritate pentru bătrâni.

6. Pentru anul care urmează ne-am gândit să relizăm un calendar special cu imagini din toate bisericile din Săbăoani. Deja sămbătă, la sfințirea mormintelor, le puteți procura la prețul de 10 lei.

7. Centrul Diecezan Caritas Iași a deschis un magazin social cu articole de vestimentație second hand. Margazinul este amplasat în curtea bisericii iar programul este de luni până vineri între orele 8.00 și 12.00. Fondurile obținute din vânzarea articolelor sunt destinate susținerii activității de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice.

8. Au apărut revistele Lumina creștinului pe luna noiembrie.

Data: 
Sunday, October 29, 2017