Anunturi 28 ianuarie 2018

1. Vineri, 2 februarie, este sărbătoarea Întâmpinării Domnului, Ziua mondială a Persoanelor consacrate. Întrucât este și vinerea I și vom merge la bolnavi, sfintele liturghii vor fi la orele 7:00 și după amiaza la orele 17:00. La ambele liturghii vom binecuvânta lumânările.

Lumânările binecuvântate le vom ţine şi le vom folosi în casele noastre în memoria Celui care este „lumina neamurilor”. Ele ne vor dobândi multe haruri şi binecuvântări cereşti. Mai cu seamă în greutăţile vieţii, în ispite şi boli, să ne folosim de ele; dar să căutăm în primul rând să fim cu sufletul curat şi pătrunşi de încredere în mila Domnului, în rugăciunile şi binecuvântările bisericeşti.

Cei care doresc lumânări, le pot găsi la domnul Gherguţ, la clopote.

2. Tot Vineri este vinerea întâi din lună. În luna iunie a anului 1675 Isus i-a apărut sfintei Margareta Maria Alacoque şi i-a spus: „Tuturor celor care se vor împărtăşi consecutiv nouă luni de-a rândul, în fiecare primă vineri a lunii, le promit harul statorniciei în bine până la sfârşit. Ei nu vor muri lipsiţi de harul meu, nici fără a primi sfintele sacramente. În ceasul din urmă, Inima mea le va fi scăpare sigură”.

Cultul Inimii lui Isus este legat, aşadar de împărtăşania de ispăşire sau reparatorie în fiecare primă vineri, timp de nouă luni consecutiv, pentru nerecunoştinţa, insultele, sacrilegiile, răceala şi dispreţul cu care este tratată taina iubirii. În mod comunitar noi începem această novenă în februarie şi o încheiem în octombrie, dar personal fiecare o poate începe în orice lună. De aceea, bolnavii care doresc să facă această novenă de împărtăşanii reparatorii şi nu se pot deplasa la biserică, să anunţe la biroul parohial pentru ca să-i îngrijim acasă.

Vom face o jumatate oră de adoraţie înainte de liturghia de dimineaţă (de la 6.30 până la 7) şi jumătate de oră înainte de liturghia de seară (16:30 - 17:00), pentru cei care nu au putut participa dimineaţă.

Luni, marți și miercuri în fiecare dimineață începând cu ora 06.30 vor fi doi preoți la spovadă. Seara, începând cu ora 16.30, va fi un singur preot la spovadă. Joi și vineri dimineață, începând cu ora 06.30 vor fi patru preoți la spovadă. Tot patru preoți vor fi și seara, începând cu ora 16.00 (4 după amiaza) atât joi cât și vineri. Vă invităm să participați și să-i îndemnați și pe cei dragi ai dumneavoastră să participe la această devoțiune în cinstea inimii lui Isus.

3. Sâmbătă, 3 februarie, la sfintele liturghii de la 7:00 şi 17:00 vom putea primi binecuvântarea Sf. Blaziu împotriva bolilor de gât.

4. Tot sâmbătă, este prima sâmbătă din lună.

Această devoţiune este legată de apariţia Maicii Domnului la Fatima. La 10 decembrie 1925 i-a spus într-o apariţie Luciei: „Tuturor acelora care timp de cinci luni, în prima sâmbătă, se vor spovedi, vor primi sfânta împărtăşanie, vor recita rozariul şi îmi vor ţine companie un sfert de oră meditând misterele rozariului, cu intenţia de a repara ofensele aduse Inimii mele Neprihănite, le promit că îi voi asista în ceasul morţii cu toate harurile necesare mântuirii”.

Cei care se spovedesc la prima vinere pot face și această devoțiuiune la Inima Neprihănită a Mariei.

Data: 
Sunday, January 28, 2018