Anunţuri 26 august 2018

1. Astăzi după fiecare sfântă liturghie aveți posibilitatea să achiziționați o carte sau alte obiecte religioase. Sunt câțiva tineri care pun spre vânzare aceste produse la ieșirea din biserică. Avem și multe noutăți editoriale.

2. Colecta de duminica trecută pentru  fost pentru seminar. S-au strâns 3750 lei. Vă mulțumim din suflet pentru oferta dumneavoastră.

3. Prezentăm în continuare câteva spicuiri din Scrisoare pastorală: „O fericită binecuvântare cerească pentru credincioşii catolici ai Moldovei” a preasfințitului Petru Gherghel:

Dumnezeu cel întreit sfânt şi-a îndreptat din nou privirea spre noi, iar Biserica noastră locală este chemată să primească un nou dar, o nouă floare, o nouă fericită: o tânără curată, înflorită şi crescută într-o familie credincioasă din Moldova noastră binecuvântată; un adevărat crin plin de frumuseţe şi de farmec primit de la Dătătorul tuturor harurilor, o copilă, o adolescentă şi o tânără terţiară care şi-a împodobit sufletul cu pâinea vieţii, cu bogăţia rugăciunilor zilnice şi cu o viaţă dedicată în întregime lui Dumnezeu şi celor din jur, logodită fiind încă de timpuriu cu mirele ceresc al sufletelor curate, Isus Cristos.

Citind şi aprofundând viaţa tinerei Veronica, descoperim pe drept că bucuria ei era să meargă la bisericuţa din satul natal sau la alte biserici din împrejurimi, întorcându-se mereu cu zâmbetul pe buze, cu crucea la piept şi cu rozariul Maicii Domnului în mâini.

În ziua de 27 ianuarie 2018, Sfântul Părinte papa Francisc îi recunoaşte martiriul in odium fidei şi autorizează aceeaşi congregaţie să publice decretul prin care Biserica recunoaşte în mod public martiriul său.

În ziua de 22 septembrie, la ora 11.00, în biserica parohială "Adormirea Maicii Domnului" din Nisiporeşti (NT), în cadrul unei sfinte Liturghii pontificale, Eminenţa Sa cardinalul Giovanni Angelo Becciu, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, înconjurat de numeroşi episcopi, cler şi popor al lui Dumnezeu, va purcede la beatificarea slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal care, din acel moment, va primi titlul de fericită. Duminică, 23 septembrie, la ora 11.00, în biserica parohială din Nisiporeşti, va fi celebrată o sfântă Liturghie solemnă de mulţumire pentru darul acestei beatificări.

Data: 
Sunday, August 26, 2018