Ziua Tineretului - Frumoasa (6 mai 2017)

Sâmbătă, 6 Mai 2017, tinerii din parohia noastră au avut ocazia de a participa la sărbătoarea dedicată lor, ziua tineretului, care se organizează an de an în diferite parohii din dieceza de Iași. Anul acesta, sărbătoarea tinerilor  a avut loc la Frumoasa, județul Bacău, unde au participat aproximativ 2500 de tineri din 98 de parohiii și alte 6 grupuri.

Cu sufletul curat si plin de bucurie  l-am primit pe Isus în inimile noastre la Sfânta Liturghie unde i-am avut in jurul nostru pe preasfințitul Petru Gherghel, episcopul diecezei noastre, pe preasfințitul Aurel Percă, episcopul auxiliar, și mulți alți preoti din dieceza noastră.  După ce l-am primit pe Isus în inimile noastre și după ce l-am proclamat prin cuvântul său, am participat la un mic spectacol realizat de tinerii din diferite parohii, momente care ne-au ajutat să facem ca această sărbătoare să fie și mai frumoasa.

La o sărbătoare așa frumoasă, am avut și o temă frumoasă: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic”, temă ce ne „îndeamnă” ca noi, atât tinerii cât și toți ceilalți să-i urmăm exemplul Celui Atotputernic și să facem minuni în viețile altora.

Îi mulțumim din inima lui Dumnezeu care ne-a ajutat ca încă o data să ne unim împreună cu El la această sărbătoare. Îi mai mulțumim și pentru că, la plecare nu ne-a lăsat să plecăm cu mâna goala, ci ne-a oferit crucea tineretului, care anul acesta poposește la noi, în Săbăoani. Această cruce ne deschide orizontul anului 2018, când vom avea bucuria să organizăm această sărbătoare în satul nostru. De aceea vă invităm încă de pe acum și vă așteptăm la anul în număr cât mai mare și cu inimile cât mai deschise pentru a lua parte la mult așteptata Zi a Tineretului. Însă până atunci nu uitați să împliniți în viața voastră lucruri minunate așa cum Cel Atotputernic a făcut în viața Sfintei Fecioare Maria.

Adriana Ciobanu