Zi de reculegere pentru tinerii din AC Săbăoani

Sâmbătă, 2 decembrie 2017, a avut loc în comunitatea „Iosefinii lui Murialdo” o zi de reculegere pentru tinerii din cele patru parohii ale Săbăoaniului: „Sfântul Mihail Arhanghelul”, „Înălțarea Sfintei Cruci”, „Sfânta Fecioară Maria Regina Rozariului” și „Sfântul Iosif”.

Însoțiți de părinții vicari din aceste patru parohii, 65 de tineri s-au adunat pentru a petrece o zi de pregătire în vederea depunerii adeziunii în Cadrul Acțiunii Catolice dar și în vederea intrării în timpul Adventului, timp de pregătire pentru nașterea Domnului.

Sub călăuzirea părintelui Fabio Volani, tinerii au aprofundat importanța cunoașterii interioare personale prin apropierea de cuvântul lui Dumnezeu care este „făclie pentru pașii omului”, prin ascultarea glasului conștiinței care are nevoie mereu de purificare dar și prin îndrumarea unui ghid spiritual, al unui preot, al unui părinte sau al unui profesor care poate fi un îndrumător bun către Dumnezeu, sau care poate fi un ghid pentru a înainta în viața spirituală.

După prima meditație a părintelui a urmat un moment de împărtășire pe grupuri, moment în care fiecare a fost chemat să își identifice oboselile personale de ordin spiritual, psihologic sau rațional și să identifice totodată moduri de rezolvare a acestor oboseli sau dezordini interioare.

În centrul zilei a fost Sfânta Liturghie pregătită atât prin repetiția cântărilor dar mai ales printr-o purificare interioară, printr-o spovadă bună după îndemnul apostolului: „Vă rugăm pentru Cristos: împăcați-vă cu Dumnezeu!” (2Cor 5,20).

După amiază au urmat câteva discuții și concluzii după care, la sfârșitul zilei de reculegere fratele Petrică a prezentat tinerilor activitatea centrului „Te ascult”. Importanța pe care o are acest centru mai ales pentru aceia pe care au nevoie de o consiliere spirituală sau psihologică spiritual, psihologic sau chiar uman. Acest centru se doreşte a fi un loc unde orice tânăr şi nu numai poate găsi un sprijin în căutarea sensului vieţii, iar pentru copii, un loc de unde pot coresponda prin internet, cu părinţii lor, aflaţi peste hotarele ţării.

Ziua de reculegere s-a încheiat cu mulțumirea adusă lui Dumnezeu pentru toate harurile de care au beneficiat în această zi tinerii împreună cu păstorii lor.

Mai multe fotografii puteti găsi în albumul foto: https://photos.app.goo.gl/rlo49hbgbmIIBxvz2

Denisa Enășcuț