Tu ești preot în veci

Duminică, 25 iunie 2017, în biserica noastră parohială, în cadrul liturghiei solemne de la orele 11.00, a avut loc Prima Sfântă Liturghie celebrată de cei trei preoți nou sfințiți din comunitatea noastră: pr. Iulian Sescu, pr. Mihail-Andrei Iacob și pr. Mihai Percă.

După marele eveniment al hirotonirii sacerdotale care a avut loc în ziua de vineri, 23 iunie 2017 în catedrala Romano-Catolică din Iași tinerii preoți au poposit în satul natal pentru a aduce jertfa de laudă și de mulțumire prin celebrarea Primei Liturghii alături de comunitatea noastră.

Sărbătoarea a început în fața bisericii acolo unde părintele paroh, Cristinel Fodor, alături de preoții concelebranți, i-au primit și i-au adresat salutul de bun venit din partea întregii comunități. „Preoția nu este un țel, un punct de sosire – sublinia părintele paroh – ci un punct de plecare, în slujire. Fiți generoși! Iubiți-vă preoția! Dăruiți-vă acestei slujiri! Fiți fideli până la sfârșit! Bine ați venit acasă! Este prima voastră Liturghie în Săbăoani. Așezați-ne pe noi toți lângă darurile pe care le oferiți lui Dumnezeu în semn de laudă și de mulțumire, pentru ca binecuvântarea sa să rămână cu noi, trezind noi chemări în rândul copiilor și al tinerilor”. Ajungând la altar părinții primițianți au îmbrăcat veșmintele preoțești după care celebrarea a început.

În cuvântul de învățătură, părintele Toma Encuță, paroh în Parohia Romano-Catolică „Coborârea Sfântului Duh” – Adjudeni, a subliniat măreția chemării preoțești care este un adevărat drum într-un timp și spațiu susținut de pronia divină: „Când Dumnezeu este cu noi – sublinia părintele predicator – nu mai contează că timpul se oprește, că timpul trece. Noi avem o bază solidă: iubirea lui Dumnezeu”.

La finalul Sfintei Liturghii, alături de felicitările adresate din partea comunității, au răsunat și mulțumirile acestor preoți, prin glasul părintelui Iulian Sescu: mulțumiri adresate lui Dumnezeu, familiilor, preoților care i-au călăuzit în drumul de formare ca și celor prezenți, binefăcătorilor, celor care au făcut ca sărbătoarea să prindă culoare dar și întregii comunități parohiale: „Din inimă, pentru tot și pentru toate, – a concluzionat părintele Iulian – vă mulțumim! Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească pentru tot binele pe care l-ați făcut!”.

Împreună cu întreaga comunitate le dorim din nou un drum cât mai bun în Sfânta Preoție, iar bunul Dumnezeu să binecuvânteze tot mai mult secerișul său prin munca noilor lucrători în ogorul său.

Galerie foto: https://photos.google.com/share/AF1QipMiRHN4kgI15F7scZY4lQatEN3wTuijsnyA...

Înregistrare video: https://www.youtube.com/watch?v=_2crAgXjpvs

Pr. Raimond-Tiberiu Iancu