Tineri după chipul și asemănarea lui Dumnezeu

În perioada 24-28 iulie 2017 a avut loc campusul de vară pentru tinerii din parohia noastră, organizat anul acesta la Pârâul Rece, Brașov. Luni, dis-de-dimineață, am pornit 28 de tineri spre locația propusă cu multe așteptări și multă bucurie. Tema campusului a fost „Tineri după chipul și asemănarea lui Dumnezeu”.

În drumul spre destinație am vizitat Cetatea Râșnov și Castelul Bran – obiective turistice care ne-au introdus în istoria țării noastre. La început am fost nemulțumiți de lipsa semnalului și a internetului, dar am fost curând furați de peisaj și acest lucru nu a mai contat. Am celebrat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfânta Treime, mulțumind Domnului pentru călătoria bună. Seara, băieții și-au demonstrat forța prin tăierea lemnelor adunate de majoritatea tinerilor pentru a pregăti focul de tabără de care ne-am bucurat, cântând și dansând împreună.

Ziua de marți ne-a adus împreună prin intermediul jocurilor și al dansului.

Miercuri am pornit în drumeție spre Predeal, înfruntând noroiul și descoperind frumusețea naturii create de Domnul. De acolo am parcurs un traseu de munte însoțiți de un câine prietenos.

Pentru unii, ziua de joi a fost una în care și-au învins frica de înălțimi urcând cele Șapte Scări amenajate în Canionul Masivului Piatra Mare aflat în Timișul de Jos. Aventura noastră nu s-a terminat acolo cum ne propusesem, ci a continuat cu un lung traseu pâna la Cabana Piatra Mare situată la 1630 m altitudine. Pentru cei mai puțin sportivi dintre noi, acest drum a fost o foarte mare provocare.

Vineri, am celebrat ultima Sfântă Liturghie, după care am plecat la drum. Ne-am oprit la Sinaia, pentru o scurtă vizită la Castelul Peleș și la Brașov unde am vizitat Sinagoga Evreilor și Biserica Neagră.

Au fost cinci zile minunate petrecute împreună, în care am descoperit frumusețea și istoria României.

Mulțumim tuturor binefăcătorilor, preoților, doamnelor care s-au ocupat de mâncarea gustoasă și tuturor celor care au făcut posibil acest campus!

Album foto: https://photos.app.goo.gl/50aZrrC526XfVLMv2

Gisela și Alicia Cobzaru