Sub crucea tineretului ne strângem

Marți, 8 august 2017, a avut loc la Săbăoani, la ceas de seară, o procesiune solemnă cu crucea tineretului, de la biserica „Sf. Mihail Arhanghelul” la biserica „Înălțarea Sfintei Cruci”.

După frumoasa experiență a Zilei Tineretului care a avut loc la Frumoasa pe 6 mai 2017, tinerii din Săbăoani au primit cu bucurie marea veste că la anul vor fi onorați să organizeze ei înșiși, la Săbăoani, această mare sărbătoare, implicându-se toate cele patru parohii existente.

Așadar, prima dintre inițiativele pentru Ziua Tineretului 2018 a fost tocmai aceea cu privire la găzduirea crucii Zilei Tineretului: pentru o mai bună apropiere a tinerilor de ziua tineretului dar și de cruce, fiecare parohie din Săbăoani va avea bucuria să găzduiască timp de trei luni crucea care în fiecare an străbate diferite locuri ale diecezei de Iași.

Prima dintre aceste parohii a fost „Sf. Mihail Arhanghelul” care, timp de trei luni de zile, a încercat să adune săptămânal tinerii la umbra crucii pentru momentele de rugăciune Taize încercând astfel să înțeleagă ce înseamnă de fapt crucea în viața oamenilor dar mai ales în viața tinerilor și care este raportul dintre tineri și Cristos care îi cheamă la purtarea acestei cruci în viața proprie.

La finalul acestor trei luni de zile a avut loc procesiunea în care tinerii parohiei „Sf. Mihail Arhanghelul” au purtat această cruce în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci”, care va avea bucuria de a fi gazda acestei cruci pentru următoarele trei luni de zile. Au participat tinerii dar și credincioșii acestei parohii alături de păstorii lor.

Acolo a avut loc un scurt moment de rugăciune împreună cu tinerii dar și credincioșii parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci”. Mulțumind astfel bunului Dumnezeu pentru acest moment de rugăciune, îi încredințăm ocrotirii lui pe toți tinerii din Săbăoani dar și din întreaga lume pentru a-l putea descoperi mai mult pe Cristos, cel care oferă tuturor marea chemare: „Cine vrea să vină după mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să mă urmeze” (Mc 8,34).

Album foto: https://goo.gl/photos/G9owLvNQ9qN5fktGA

Denisa Enășcuț