Serbare de Craciun - 21.12.2017

Într-o atmosferă de basm, într-o zi minunată de decembrie, prin implicarea cu multă dăruire a celor trei cadre didactice (Andrieș Daniela, Ghiurca Elvira, Roca Maricica) și sub supravegherea atentă a surorilor Congregației Notre Dame de Sion, în Grădinița „Sfânta Ana” din Săbăoani s-a desfășurat cu multă bucurie serbarea Bradul credincios, serbare prilejuită de cel mai mare miracol înfăptuit pe pământ- Nașterea Pruncului Isus.

După o perioadă de pregătire intensă în care cei 65 de preșcolari au simulat cu interes unele dintre cele mai interesante și atractive roluri, în ziua de 22 decembrie cu toții au fost pregătiți să fie una cu personajul. Au îmbrăcat cu mari emoții costumele special pregătite și rând pe rând, ajutați de povestitori, și-au făcut simțită prezența în holul mare al grădiniței, hol care a devenit parcă neîncăpător datorită numărului mare al părinților prezenți la acest moment de adevărată bucurie. Alături de noi, de părinții copiilor și de surorile Congregației Notre Dame de Sion a fost pr. Paroh de la Biserica ”Sf. Mihail”- Iosub Irinel-Iosif , care a transmis cu emoție cuvinte de salut părinților prezenți și de încurajare copiilor și educatoarelor, dorind tuturor sărbători pline de bucurie, de pace și armonie sufletească.

Ca în povestirea evanghelică, și noi am avut parte astăzi de o povestire spusă și interpretată de copii pentru toți cei prezenți la sărbătoare. Au coborât astfel printre noi, în sunet de colinde, pacea, credința, iubirea și speranța, aducând mulți îngerași, pe Maria și Iosif care și-au căutat ca odinioară găzduire și negăsind au poposit din nou în grajdi. Respectând întocmai  tradiția creștină, la iesle au venit cei trei crai din răsărit și păstorașii aducând fiecare darul lor. Acum, ca și atunci, a fost prezent în povestire împăratul Irod care, deranjat fiind de acest eveniment- al nașterii copilului Isus, și-a trimis soldații să „rezolve cazul”. Ochii lui Dumnezeu au vegheat asupra pământului, și cu toate strădaniile soldaților, povestirea a avut și de această dată un final fericit- Iosif și Maria au reușit să-l salveze pe Mesia, ajutați fiind de un brad care i-a adăpostit sub ramurile lui. Așa au înțeles și copiii unul dintre motivele pentru care de Crăciun se împodobește bradul și nu un alt pom.

Bucuria acestei zile și a acestei sărbători a crescut în intensitate, mai ales pentru copii, când spre finalul serbării și-a făcut simțită prezența și Moș Crăciun al cărui sac era plin cu daruri. Obosit de atâta drum s-a așezat lângă brad de unde a ascultat câteva poezii și urături după care a împărțit tuturor copiilor cadourile mult așteptate, felicitându-i pentru spectacolul minunat pe care l-au oferit părinților și pentru modul și mai minunat în care sunt pregătiți să sărbătorească Crăciunul.

Suntem convinși că această zi va rămâne una memorabilă pentru copii și pentru părinții acestora dar și pentru întreaga comunitate din Săbăoani, comunitate în mijlocul căreia grădinița desfășoară de mai bine de 20 de ani un proces instructiv- educativ de calitate în care respectul față de părinți, dragostea față de copii și sentimentul misiunii implinite sunt cele mai importante.

Dorim tuturor ca de sărbători să fie plini de iubire, de pace și de sperantă iar prin credință să trăiască un Crăciun cu adevărat binecuvântat!

Album foto: https://photos.app.goo.gl/kw78Asf9SpkIi7Im1

 

Prof. Daniela Andrieș