Sabaoani: Ziua Familiei

Sabaoani. Ziua Familiei

În sărbătoarea Sfânta Familie, din ziua de 30 decembrie 2018, în biserica Sfântul Mihail Arhaghelul din Săbăoani, preasfintitul Aurel Percă alaturi de parintele Wilhelm Danca, Fabian Dobos , Stefan Lupu si alti preoti invitati, a prezidat Liturghia în cadrul căreia mai multe familii au celebrat împlinirea a 50 de ani si mai mult de casatorie iar o familie a sărbătorit 68 de ani.

La predica preasfintitul Aurel a tinut sa sublinieze ca secretul unei familii sanatoase asa cum este cea din Nazaret este IUBIREA.

Rugaciunea este cea care uneste pe soti si copii, ea este cea care intareste familia. Acolo unde credinta este alimentata de rugaciune totul merge mai departe.

Virtutile: credinta,iubirea si sperante sustinute de intelegerea, dialogul, bucuria de a fi impreuna, de a asculta, rabdarea, timp petrecut impreuna sunt cele de care avem nevoie ca familia sa fie unita.

.Un element esential subliniat a fost acela ca “Familia este marea scoala intemeiata de Dumnezeu pentru a educa tinerii si a transmite tot patrimoniu pentru a fi oameni de baza.”

Doamna primar Dascalu Valeria alaturi de consiliul local au inmanat familiilor sarbatorite un cadou si un buchet de flori.

Familiile participante au primit deasemeni cate un exemplar al cartii Istoria catolicilor din Sabaoani al carui coautor este un fiu al satului, parintele Fabian Dobos.

La finalul sfintei liturghiei parinte paroh si decan Iosub Irinel Iosif a multumim tuturor.

 

Am fost martori azi a unor exemple vii de traire a credintei si a sacramentului Sfintei Casatorii prin familiile sarbatorite.

 

Fecheta Camelia

 

Pozele pot fi vizualizate aici: https://photos.app.goo.gl/TD4QsAyVAzUx3utw7