Sărbătoarea familiei 2017

În sărbătoarea „Sfintei Familii, Isus, Maria şi Iosif” comunitatea din Săbăoani a fost în sărbătoare. În prezența Preasfințitului nostru Episcop Auxiliar Aurel Percă, fiu al comunității, nouăsprezece familii care au împlinit cinzeci de an de căsătorie, și o familie care a împlinit șaizeci de ani de căsătorie, și-au reînnoit făgăduințele făcute la căsătorie. 

În cadrul cuvântului de zidire, Preasfințitul Aurel Percă a subliniat trăsăturile familiei din Nazaret și a scos în evidență viața exemplară a celor douăzeci de familii aflate în sărbătoare. În actualul context social, familia experimentează o criză, iar Preasfințitul a dat comunității spre exemplu aceste familii care au rămas unite și fidele legământului pe care l-au făcut în fața Domnului și a comunității, în ciuda tuturor dificultăților și crizelor din viața fiecăruia. Familia se fondează pe iubire, pe respect, pe înțelegere iar momentele de rugăciune și luarea mesei împreună fac ca membrii familiei să rămână uniți și să crească în credință.

Părintele paroh Irinel-Iosif Iosub, plin de recunoștință și-a exprimat bucuria și mulțumirea față de aceste familii și față de întreaga comunitate pentru curajul și statornicia de care au dat dovadă. Totodată a mulțumit și pentru susținerea pe care Preasfințitul o acordă întregii comunități din Săbăoani, atât în zile de sărbătoare cât și în zile mai puțin fericite.  

Părintele paroh a mulțumit și a felicitat pe toți cei care s-au implicat pentru organizarea acestui eveniment: d-na primar, Valeria Dascălu, d-l viceprimar Iosif Antoci, membrilor consiliului local, etc. Părintele i-a îndemnat la unitate, pentru că numai împreună se pot face lucruri frumoase și durabile. De asemenea, a transmis un cuvânt de încurajare și urări de bine și de unitate tuturor celor prezenți la acest moment de sărbătoare. Celebrarea s-a încheiat cu intonarea imnului Te Deum.

Consiliul local împreună cu părintele paroh susținând și prețuind familiile din satul nostru au oferit flori și o icoană a Sfintei Familii, familiilor jubiliare, ca semn de prețuire și mulțumire pentru exemplul pe care îl oferă întregii comunități.   

La sfârșitul sfintei Liturghii, tinerii din comunitatea Săbăoani, au prezentat un program artistic, în cadrul căruia toți cei prezenți au servit un pahar de vin și o felie de cozonac. Le dorim tuturor familiilor sărbătorite La Mulți Ani, și tuturor celor care luptă pentru apărarea familiei, har și binecuvântare de la Dumnezeu.

Mai multe fotografii puteti vedea in albumul foto: https://photos.app.goo.gl/sEV93w1ndxKXIngC3

Eronim Vârgă