Săbăoani: Misiuni populare

Săbăoani: Misiuni populare

 

În perioada 31 ianuarie – 3 februarie s-au desfășurat Misiuni Populare în parohia ,,Sfântul Mihail, Arhanghelul”, zile în care am aprofundat cuvântul lui Dumnezeu. Predicatorul acestor Misiuni Populare a fost părintele decan de Bacău, Isidor Dâscă, paroh al comunității Romano-Catolice „Sfinții Petru și Paul” din Bacău.

La deschiderea acestor zile pline de har ni s-a recomandat să părăsim furtunile vieții și să ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu, să ne analizăm și să ne spălăm sufletele. Sufletul este un pământ fertil în care Dumnezeu a plantat o sămânță pe care noi trebuie să o îngrijim pentru a crește frumos.

Continuând, părintele a subliniat faptul că păcatul ne face să pierdem totul; îl pierdem pe Isus din noi și îl rănim pe Dumnezeu. Pentru ca sămânța să crească trebuie să eliminăm buruienile ce o înconjoară. În cadrul primei teme, părintele a punctat principalele și actualele buruieni din jurul nostru: înjurătura, hoția, beția și avortul.

Cea de-a doua temă a fost sfânta Spovadă. Părintele a luat fiecare dintre cele 5 condiții care se cer pentru a face o spovadă bună, încercând să ne facă să înțelegem importanța respectării lor și, de asemenea, rolul sfintei Spovezi în viața creștinilor.

Credința a fost tema din ultima seară a misiunilor. Ea este cea mai valoroasă comoară fără de care nu putem trăi. Credința este cel mai frumos dar oferit de Dumnezeu omenirii. Trebuie să credem ce ne învață sfânta Biserică pentru a nu ceda în fața păcatului. Cel care are credință nu va fi doborât niciodată.

În încheiere părintele a vorbit despre sfânta Liturghie, centrul sacramentelor și învățăturilor Bisericii. Fiecare sacrificiu pe care îl facem pentru a participa la sfânta Liturghie vine cu binecuvântări nenumărate.

Misiunile s-au încheiat cu o sfântă Liturghie solemnă, iar la final s-a recitat rugăciunea pentru obținerea Indulgenței Plenare. Părintele paroh a ținut să mulțumească bunului Dumnezeu și Preacuratei Fecioare Maria, părinților vicari, preoților care ne-au ajutat la spovezi, și nu în ultimul rând părintelui predicator, Isidor Dâscă, care prin stilul său caracteristic a reușit să miște inimile și sufletele noastre.

Ciobanu Alma-Mariana

 

Pozele pot fi văzute, accesând următorul linl: https://photos.app.goo.gl/Vm3w5sakEdzoGLF19