Pentru tine, mamă dragă!

E primăvară, iarăși primăvară... ne amintește un celebru refren.

Da, a venit primăvara, motiv de bucurie, de reînnoire și de speranță. Cu multă emoție și uimire în același timp asistăm an de an la acest minunat spectacol al reînvierii naturii, după zilele geroase ale iernii. Dar pare că nu numai natura își schimbă înfățișarea ci și noi oamenii simțim o altă stare de spirit care face să ne crească dorința de viață. Și cred că nu întâmplător avem la începutul primăverii sărbătoarea aceleia fără de care nu ar putea continua să existe viață pe pământ dacă nu ar fi acceptat să colaboreze cu planul divin al lui Dumnezeu pentru a naște fii. Iar aceată ființă atât de specială, care își merită din plin literele mari, este nimeni alta decât MAMA. Nu vom putea poate aici pe pământ să le răsplătim îndeajuns sau să le mulțumim mamelor pentru darul vieții, dar vom putea întotdeauna să le fim recunoscători. Iar în limita vârtei și în virtutea înțelepciunii pe care ne-o însușim de-a lungul vieții vom găsi mereu motive și modalități prin intermediul cărora să le așezăm, măcar din când în când, câte un zămbet pe chipuri.

Recunoștința a fost motivul pentru care și în acest an în ziua de 8 martie am desfășurat în Grădinița „Sfânta Ana” din Săbăoani serbarea- Pentru tine, mamă dragă! Cei 65 de preșcolari care și-au început parcursul cunoașterii și al devenirii în grădinița noastră, îndrumați de cadrele didactice, au dorit să le mulțumească mamelor pentru tot ce au făcut și fac zi de zi pentru ei. Specific vârstei, cu multă bucurie și cu foarte mult entuziasm le- au încântat prin cântul lor, le-au recitat poezii, au dansat, au dramatizat și le-au oferit felicitări confecțonate chiar de ei. Copiii le-au reamintit cu această ocazie mamelor că, în ciuda anilor care se adună, fiecare mamă este minunată, este iubită, este frumoase, este bune și că pentru ei pe pământ este un om sfânt.

La rândul lor mamele, bunicile și mătușile prezente i-au admirat, i-au aplaudat și le-au mulțumit pentru efortul depus în pregătirea acestui frumos eveniment.

Da, este iarăși primăvară în natură, însă copiii au reușit în această zi să readucă prin spectacolul lor primăvara și în sufletele tuturor celor prezenți în grădiniță.

Urarea copiiilor din finalul spectacolului este și urarea noastră pentru toate mamele:

Să aveți viață lungă, fericire,

Iar în viață împlinire!

Prof. Andrieș Daniela

Album foto: https://photos.app.goo.gl/7xJSoobbwbyBp6RS2