Liturghia solemnă a hramului și binecuvântarea noului mozaic

Vineri, 29 septembrie 2017, în sărbătoarea sfinților Arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael, a avut loc biserica noastră, „Sf. Mihail Arhanghelul”, celebrarea solemnă a Liturghiei hramului și binecuvântarea noului mozaic cu imaginea sfântului Arhanghel Mihail care străjuiește în altarul principal.

Celebrarea a început de la ora 10:30 și a fost prezidată de Excelența sa Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași alături de aproximativ 60 de preoți oaspeți care au binevoit să participe cu entuziasm la sărbătoarea întregului sat Săbăoani.

Cuvântul de zidire a fost susținut de către părintele Cristinel Fodor, director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași și fost paroh în această comunitate. În predica sa, părintele a subliniat foarte frumos importanța luptei în favoarea binelui pe care fiecare dintre noi trebuie să o purtăm, după exemplul marelui Arhanghel, și totodată cât de importantă este rugăciunea în această luptă: „prin puterile noastre – afirma părintele în predica sa –nu vom putea învinge pe nimeni și nimic. Ține minte: fără rugăciune nu poți învinge! Dar, dacă te rogi, nu poți pierde! Bineînțeles, dacă este o rugăciune adevărată și nu doar rostire de cuvinte. Dacă nu te rogi, nu poți învinge! (…) Domnul ne-a dat exemplu de rugăciune care anticipă. A anticipat momentele care vor urma în grădina măslinilor și a putut învinge. Să anticipăm și noi luptele care le avem de dus ca să fim și noi învingători”.

După ritul împărtășaniei a avut loc rugăciunea de binecuvântare a noului mozaic care străjuiește în altarul principal al bisericii. „De câtva timp avem această nouă imagine cu Arhanghelul Mihail, ocrotitorul comunității noastre. Străjuiește în această biserică a străjuit sub alte forme de reprezentare, dar totdeauna știm că din cer, Arhanghelul Mihail ne privește și ne ocrotește. Astăzi binecuvântăm și inaugurăm această nouă imagine” – a subliniat preasfințitul înainte de rugăciunea de binecuvântare.

La sfârșitul Sfintei Liturghii părintele paroh Irinel-Iosif Iosub a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători dar și celor care au participat, aducând o deosebită mulțumire preasfințitului Aurel Percă, originar din acest sat pentru că a binevoit să se alăture bucuriei întregii comunități.

Celebrarea s-a încheiat cu gândul de mulțumire și de apreciere al preasfințitului Aurel pentru această sărbătoare, împărțindu-ne tuturor binecuvântarea solemnă din sărbătoarea sfinților Mihail, Gabriel și Rafael, Arhangheli.

Album foto: https://photos.app.goo.gl/TairdQBKXZCzuA4g1

Pr. Raimond-Tiberiu Iancu