Jubileul de 50 de ani al părintelui Isidor Mărtincă

Părintele Isidor Martincă, însoțit de PS Aurel Percă, de părintele paroh Irinel-Iosif Iosub și de alți 20 de preoți, majoritatea originari din Săbăoani, a celebrat duminică, 12 august, la ora 1030 o liturghie solemnă în comunitatea natală, Săbăoani, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru cei 50 de ani de preoție. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în diferite feluri pentru această sărbătoare.

La predică părintele paroh Irinel-Iosif Iosub a subliniat că statornicia părintelui în acești ani se datorează harului lui Dumnezeu și iubirii pe care părintele a avut-o și o are față de Cristos și față de oameni. Părintele paroh a subliniat că a primi o misiune din partea oamenilor este dovadă de încredere, însă a primi o misiune din partea lui Dumnezeu este dovada cea mai înaltă a celei mai absolute încrederi căci misiunea preotului este aceea de a continua opera stăpânului său, iar opera stăpânului său a fost aceea de a-i sfinți și mântui pe oameni.

La sfânta Liturghie au participat mai mulți credincioși din Săbăoani și din împrejurimi, sărbătorind împreună cu părintele această zi atât de importantă pentru sfinția sa. Corul a fost la înălțime, ca întotdeauna, ajutându-i pe cei prezenți să-și înalțe glasul spre Dumnezeu.

La sfârșitul sfintei liturghii întreaga comunitate i-a cântat părintelui La mulți ani, după care PS Aurel Percă l-a felicitat personal pe părintele Isidor.

După sfânta Liturghie a avut loc și un spectacol artistic susținut de tinerii din Săbăoani, care au întreținut atmosfera cu cântece și dansuri populare. În acest timp cei prezenți au putut servi o felie de cozonac și un pahar de vin.

Pr. Mădălin-Răzvan Iacob

Album Foto

https://photos.google.com/share/AF1QipPGzD2Et-LrxysnDKrKyG7tTPyT6OV0VVsX...