Bacău "Fericitul Ieremia": Invitaţie adresată tuturor familiilor

Anul acesta Întâlnirea Diecezană a Familiilor va avea loc la Bacău în Parohia "Fericitul Ieremia", în ziua de sâmbătă, 5 august 2017, începând cu ora 9.30. Tema întâlnirii va fi: "Amoris laetitia, ABC-darul familiei". Sunt aşteptate să participe toate familiile din dieceză.

Este deja a cincea oară când familiile se întâlnesc pentru o zi a lor. După Iaşi, Bacău "Sfântul Nicolae", Butea şi Pildeşti, este rândul comunităţii din Bacău "Fericitul Ieremia" să deschidă larg porţile tuturor familiilor din dieceză.

Nici data nu este întâmplătoare. S-a ales astfel tocmai pentru a da posibilitate tuturor familiilor, atât din ţară, cât şi din străinătate, să-şi ofere un astfel de dar.

Iar tema, evident, este legată de exortaţia apostolică postsinodată Amoris laetitia, un document care nu doar că trebuie citit, ci aprofundat şi trăit. La Bacău vom avea posibilitatea să-l descoperim, să pătrundem în lumea lui magnifică, să ne molipsim de iubirea din el şi apoi să o împărtăşim şi cu ceilalţi, mai ales în familie.

Ne vor ajuta în acest parcurs: păstorul diecezei, parohul şi părinţii vicari din comunitatea gazdă, preoţii prezenţi din dieceză, pr. Massimo Alemanno, directorul Oficiului Diecezan pentru Familii, din Dieceza de Brindisi, Italia, profesorii de religie din dieceza noastră şi, bineînţeles, familiile din întreaga dieceză.

Familii, văduvi sau văduve, persoane singure, persoane rănite, tineri care sunteţi pe drumul către viaţa de familie, nu ezitaţi să vă oferiţi cel puţin odată pe an şansa de a fi acolo, la o întâlnire a familiilor, în prezenţa Creatorului familiei, a Sfintei Familii de la Nazaret, modelul familiei în general, alături comunitatea generoasă din Bacău "Fericitul Ieremia".

Vă aşteptăm cu drag la Bacău!

Pr. Felician Tiba 
Oficiul pentru Pastoraţia Familiei

sursa: ercis.ro