Viata mea e o minune - Ziua Copilului la nivel diecezan

Sâmbătă, 3 iunie 2017, a avut loc la Barticești întâlnirea diecezană a copiilor. Din parohia noastră au participat 70 de copii însoțiți de părintele vicar Marius Ilieș, de zece animatori și de câțiva adulți.

Pot spune din capul locului că atunci când am aflat ca voi participa la ziua copilului am simțit că în mine se află un alt copil mai mic care abia aștepta să vină acea zi, deoarece datorită copiilor viața mea este mult mai colorată și mai distractivă.

Sâmbătă, a fost una din cele mai frumoase zile fiindcă am fost înconjurată de peste 3500 de copii mai mici sau mai mari, care au venit la Barticești pentru a se distra, a învăța, a cunoaște dar și pentru că au fost chemați să tresalte de bucurie pentru viața lor dar și pentru toate darurile primite de la Dumnezeu.

Giacomo Leopardi spunea: „Copiii găsesc totul în nimic, adulții nimic în toate”. În comparație cu superficialitatea adulților copiii au capacitatea de a se bucura din toată inima de lucrurile cele mai simple ale vieții, cu atât mai mult de viața însăși, în întreaga sa măreție. Adevărul este următorul: copii dau un rost vieții noastre și ne ajută să o colorăm și să o trăim din toată inima, căci avem doar o viață și trebuie să ne bucurăm de ea alături de copii și de toate minunile lăsate de Dumnezeu.

Motoul zilei a fost: „Viața mea e o minune!”. Acesta a manifestat obiectivul sărbătorii copiilor de anul acesta: a-i ajuta pe copii să fie recunoscători pentru viața pe care au primit-o de la Dumnezeu.

Programul a fost unul bine pus la punct. De la ora 0800 s-au deschis centrele de primire; la ora 0930 a avut loc un scurt program de animare: bansuri, muzică și jocuri, ceea ce a adus multă bucurie în sufletul copiilor; la ora 1000 s-a deschis oficial ziua dedicată copiilor care a cuprins rugăciunea de deschidere, prezentarea programului zilei și a imnului care i-a trezit pe toți la viață; la ora 1030 toți copiii s-au pregătit pentru sfânta liturghie și pentru primirea preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași care a prezidat sfânta Liturghie. Imediat după sfânta Liturghie a avut loc prânzul urmat de festivalul copiilor care a cuprins momente artistice, muzică, dansuri etc.

La festivalul de după amiază și parohia noastră a fost reprezentată de o fetiță de 4 ani, Carina Fechetă, ani care a interpretat foarte frumos melodia „O broscuță dacă-aș fi” fiind felicitată chiar de preasfințitul Aurel Percă.

Spre final ne-am adunat cu toții la autocar unde am plecat epuizați dar în același timp mândri că am putut participa la această zi minunată dar și cu speranța că ne vom revedea și la anul la Ziua Copilului, care va fi organizată la Cleja.

Cosmina-Adelina Turculeț

Foto: https://goo.gl/photos/2jKETFmBygWGBN2UA