Imnul si logo-ul Zilei Tineretului de la Sabaoani

Au fost lansate Logoul şi imnul şi Zilei Tineretului de la Săbăoani, care va avea loc în ziua de 5 mai 2018, în Parohia "Sfântul Mihail" din Săbăoani, cu tema "Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu" (Lc 1,30). Întâlnirea se încadrează în Anului tineretului, în drumul de pregătire pentru Sinodul Episcopilor, cu tema: "Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional".

Logoul Zilei Tineretului de la Săbăoani exprimă grafic tema întâlnirii: "Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu" (Lc 1,30).

În Mesajul pentru a XXXIII-a Zi Mondială a Tineretului 2018, papa Francisc evidenţiază trăirea deosebită a Sfintei Fecioare, atunci când află vestea adusă de înger: "Maria, ca alte personaje din Sfintele Scripturi, tremură în faţa misterului chemării lui Dumnezeu, care într-un moment o pune în faţa imensităţii propriului plan şi o face să simtă toată micimea sa de creatură umilă. Îngerul, citind în adâncul inimii sale, îi spune: «Nu te teme!»".

Tocmai harul primit deja de la Dumnezeu este motivul principal pentru care Maria nu trebuie să se teamă spune Sfântul Părinte: "Cât de mult ne încurajează să ştim că nu trebuie să merităm apropierea şi ajutorul lui Dumnezeu prezentând cu anticipaţie un «curriculum de excelenţă», plin de merite şi de succese! Îngerul îi spune Mariei care deja a aflat har la Dumnezeu, nu că îl va obţine în viitor".

"Fiu al Mamei lui Isus" este imnul Zilei Tineretului de la Săbăoani. Această muzică va însoţi sărbătoarea tinerilor din întreaga dieceză în Anul tineretului potrivit temei încredinţate de papa Francisc: "Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu" (Lc 1,30).

În Duminica Floriilor, sărbătoare în care se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, papa Francisc a cerut tinerilor "să strige înainte ca pietrele să strige", să aibă curajul de a-l mărturisi pe Cristos, chiar dacă alţii încercă să îi facă să tacă.

În acest sens, imnul Zilei Tineretului este un "strigăt" al tinerilor din Dieceza de Iaşi pentru Cristos, un îndemn adresat celor de vârsta lor ca, după exemplul Sfintei Fecioare, să nu se teamă să trăiască şi să mărturisească credinţa.

Muzica şi textul: Mădălin-Marius Munteanu.

Masterizare: Bernard Lazăr.

Interpretează corul reunit al tinerilor din toate parohiile din Săbăoani călăuziţi de preoţii din Parohia "Sfântul Mihail", comunitate în care va avea loc Ziua Tineretului la nivel diecezan.

Partitura în format pdf poate fi descărcată de pe site-ul www.tinericonectati.ro al Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului al Diecezei de Iaşi dând clic aici.

Pr. Felix Roca

sursa: ercis.ro