Concert de Colinde - 17 decembrie 2017

Duminică, 17 decembrie 2017, a avut loc în biserica noastră concertul de Crăciun susţinut de tinerii din cele patru parohii din Săbăoani, însoţiţi de preoţii vicari şi de instrumentiştii care au dat culoare şi viaţă muzicii.

Cu dorinţa de a realiza un cor frumos pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, tinerii împreună cu păstorii lor, s-au mobilizat pentru a face această sărbătoare mai frumoasă şi pentru a încânta inimile credincioşilor prin colinde. În fiecare săptămână tinerii au oferit din timpul lor pentru a pregăti cât mai bine acest eveniment.

Însoţiţi şi animaţi de instrumentişti (Marian Petrişor - orgă; Octavian Vârgă - clapă; Adriana Ciobanu - vioară; Anca Percă - vioară; Marta Sescu Chitară şi Cristinel Bacoşcă - clarinet), de doamna dirijor Simona Farcaș și de Mihaela Cojocariu tinerii s-au arătat bucuroşi şi au răspuns afirmativ la această iniţiativă.

La încheierea concertului părintele paroh, Irinel-Iosif Iosub, a ţinut să mulţumească tuturor celor care s-au implicat în pregătirea acestui concert dar şi tuturor credincioşilor care le-au dat viaţă, i-au educat şi crescut frumos pe aceşti tineri dar şi celor care au asistat cu bucurie la acest eveniment.

Prin acest concert, tinerii au dorit să redea Crăciunului adevărata semnificaţie: cea a naşterii Mântuitorului, a venirii lui în inimile noastre. Crăciunul nu este doar comerţ, nu este doar decor şi emoţii, ci este întâlnirea personală cu cel care vine la noi: Isus Cristos, Cuvântul veşnic care ia trup omenesc pentru a ne mântui.

Şi celelalte trei parohii se vor bucura de acest concert în zilele de duminică, 24 decembrie, ora 12.00 (Parohia "Înălţarea Sfintei Cruci"), marţi, 26 decembrie, ora 11.00 (Parohia "Sfânta Fecioară Maria Regina Sfântului Rozariu") şi miercuri, 27 decembrie, ora 12.00 (Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul").

Din programul concertului au făcut parte următoarele melodii:

1. Iată vin colindători (aranj. Tiberiu Brediceanu)

2. Venim Isuse (S. Miclăuş)

3. Clopote sună mărire (melodie italiană)

4. Sus la poarta raiului (Colind tradiţional)

5. Bună dimineaţa la Moş Ajun (A. Podoleanu)

6. Gaudete Christus natus est (Colind tradiţional sec. XVI)

7. Îngerii cântă-n coruri

8. Plecarea magilor (Dimitrie G. Kiriac)

9. La mulţi ani (I. Bişoc)

Mai multe fotografii puteti gasi in albumul foto: https://photos.app.goo.gl/dzk49RxQfQuEoyXy1

Adriana Ciobanu