Anunţuri 02 octombrie 2016

1. Au sosit revistele Lumina creştinului şi Mesagerul Sf. Anton.

2. Luna octombrie este luna sfântului Rozariu. Vă recomandăm să participaţi în fiecare seară la ora 17:20 la recitarea Rozariului în Biserică, iar cei care nu pot veni la biserică, să-l recite acasă în familie.

3. Vineri, 7 octombrie, este prima vineri din lună, închinată Inimii lui Isus. Dimineaţa de la ora 6:00 este adoraţie. De la ora 9:00 vom îngriji bolnavii la domiciliu. Cu aceasta se încheie novena. Următoarea vizită la bolnavi va fi înainte de Crăciun. Seara, cu jumătate de oră înainte de liturghie, deci la ora 17:30, va fi din nou adoraţie.

4. Sâmbăta viitoare, 8 octombrie, vom merge în pelerinaj la Poarta sfântă din Catedrala din Iaşi, cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii: copii, tineri, adulţi. Plecarea va fi la ora 8:00 din faţa bisericii. La Iaşi liturghia prezidată de Episcop va fi la orele 11:00. Vă aşteptăm ca să vă înscrieţi!

Seara, la biserica Regina Sf. Rozariu, după liturghia de la ora 19:00 va urma o oră de rugăciune 19:00 – 20:00.

Pelerinajul este o imagine a vieţii noastre, ne reaminteşte că suntem călători pe acest pământ şi că ne îndreptăm mereu spre scopul nostru final, veşnicia.

Sunt câteva momente specifice ale unui pelerinaj, care, dacă sunt trăite cu atenţie, fac ca pelerinajul să aducă multe roade spirituale. Întregul pelerinaj este o rugăciune a celui care se îndreaptă către un sanctuar, casa Domnului.

Primul moment al pelerinajului este plecarea. Aceasta trebuie să fie marcată de un moment de rugăciune, în care fiecare persoană pune în faţa lui Dumnezeu dorinţa cu care participă la pelerinaj şi intenţiile de rugăciune.

Un adevărat pelerinaj presupune şi efortul. Acesta este un element esenţial al pelerinajului. A parcurge un drum pe jos, înfruntând căldura sau frigul, razele dogoritoare ale soarelui sau ploaia, asfaltul înfierbântat sau pietrele şi praful înseamnă o penitenţă şi o întărire a voinţei.

Parcurgerea în spirit de credinţă a drumului către sanctuar oferă ocazia minunată de a trăi o experienţă de comuniune cu alte persoane.

Într-o lume mereu agitată şi grăbită în care vrem să avem totul şi imediat pelerinajul ne educă să dăm valoare aşteptării. La sanctuar nu se ajunge imediat, însă parcurgerea drumului are valoare în sine şi face să crească bucuria întâlnirii cu Domnul în casa sa.

Apropierea de sanctuar face să crească această bucurie, parte integrantă a pelerinajului. Psalmul 122 spune: M-am bucurat când mi s-a spus: „Să mergem în casa Domnului!”.

5. Duminica viitoare la ora 11:00 se celebrează hramul bisericii Regina sf. Rozariu. La noi se suspendă liturghia de la 10:30.

6. Pentru că suntem mai puţini credincioşi şi preoţi, de duminica viitoare se desfiinţează liturghia de la ora 12:00, copiii având liturghia de la ora 9:00.

Aşadar, de duminica viitoare programul sfintelor liturghii va fi următorul: 7:00; 9:00 – liturghia copiilor şi a tinerilor; 10:30 liturghia solemnă; 18:00 ultima sf. Liturghie. La orele 17:00 este adoraţie.

Anunţuri 17 iulie 2016

1. Facem un nou apel pentru corul nostru: e plin de entuziasm, de dăruire, sacrifică mult timp pentru repetiţii din dragoste faţă de cântul bisericesc, dar are mare nevoie de bărbaţi pentru tenor şi bas. Nu putem aduce din alte sate. Trebuie să găsim aici la noi aceste persoane devotate.
Dragi bărbaţi care doriţi să-l lăudaţi pe Domnul prin cântec: vă mulţumim pentru curaj şi dăruire; luaţi legătura cu dascălii noştri pentru a afla zilele de repetiţie!

2. După atâta ploaie vedem cu toţii cât de repede cresc buruienile. Haideţi să nu lăsăm ca aceste buruieni să acopere locuinţele celor dragi ai noştri: mormintele. Să vizităm cimitirul şi să scoatem buruienile şi gunoaiele la marginea aleilor pentru a fi ridicate şi arse.
Dar nu numi in cimitire. Şi în faţa caselor să facem să fie frumos: mai degrabă flori frumoase decât buruieni neplăcute. Dacă vom avea multe flori frumoase pe lângă casă, îi vom aduce şi Domnului Isus ca să-i îmbucure privirea.

3. Se fac înscrieri pentru pelerinajul la Cacica. Înscrierea se face la Ţurcanu Maria, str. Stejarului nr. 125. Preţul este de 40 de lei.

Anunţuri 26 iunie 2016

1. Au sosit Lumina creştinului şi De la răsărit până la apus pentru luna iulie.

2. Marţi 28 iunie, la ora 20:00, în biserica „Regina Sfântului Rozariu” va fi celebrată o sf Liturghie în cadrul căreia câteva mame din comunitatea noastră și din comunități vecine, vor depune adeziunea lor în Asociația „Uniunea Mamelor Milostive Creștine”.
Această mișcare este afiliată Congregației „Surorilor Misionare ale Patimii lui Isus” și trăiesc în familiile lor, în Biserică și pentru Biserică, chemarea de a fi femei, soții, mame după planul lui Dumnezeu, conduse de învăţătura pe care o lasă fondatoarea Maria Margherita Lazzari. Secretul bucuriei și speranței acestor mame este adorația euharistică, de aceea după sfânta liturghie ne vom opri câteva momente împreună în adorație în fața Preasfântului Sacrament.
În ajunul sărbătorii „Ss. Petru și Paul” ne vom ruga în mod special pentru preasfințitul Petru Gherghel dar și pentru toți preoții diEcezei noastre și ai lumii.

3. Miercuri, 29 iunie, avem sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Paul. Este sărbătoare de poruncă. Sfintele liturghii vor fi ca în zi de duminică.
Totodată este şi hramul bisericii din Traian. Sfânta liturghie va fi la ora 11:00. Acelaşi program va fi şi a doua zi de hram: ora 11:00.

4. Colecta din sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Paul, intitulată Obolul Sf. Petru este destinată sfântului părinte papa Francisc.

5. Vineri, 1 iulie, este prima vineri din lună, în cinstea Inimii lui Isus. Dimineaţa de la ora 6:00 este adoraţie. De la ora 9:00 vom îngriji bolnavii la domiciliu. Seara, cu jumătate de oră înainte de liturghie, deci la ora 18:30, va fi din nou adoraţie.

6. Sâmbătă este prima sâmbătă din lună, în cinstea Inimii Neprihănite a Mariei.

Anunţuri 12 iunie 2016

  1. Mâine, luni 13 iunie este sărbătoarea Sf Anton. Dacă nu va ploua, la ora 16:00 vom celebra o sfântă liturghie în vale la izvoare. Seara la ora 19:00, în biserica Sf. Mihail vom binecuvânta copiii şi florile de crin.
  1. Sâmbăta viitoare la ora 16:00 este spovada copiilor care vor primi Prima sfântă împărtăşanie precum şi a părinţilor lor. Îi aşteptăm cu mare drag!
  1. Duminica viitoare la liturghia de la ora 10:30 vor primi Prima Sfântă Împărtăşanie 36 de copii. Să-i înconjurăm cu toată dragostea. La ora 12:00 nu va fi sfânta liturghie. Copiii să vină la liturghia de la 10:30.
  1. Tot duminica viitoare, 19 iunie, la Bucureşti va fi sfinţit preot diaconul Matieş Liviu Narcis din parohia noastră. Până atunci îl însoţim cu rugăciunile noastre.

Anunţuri 29 mai 2016

  1. Astăzi după liturghia de la ora 10:30 vom face procesiunea în cinstea sărbătorii Trupul şi Sângele Domnului de la Sf Mihail până la „Regina Sf. Rozariu”.

Rugăm fetiţele care mai au rochiţele de la Prima sfântă împărtăşanie să le îmbrace pentru această procesiune. Ce care doresc, pot să aducă petale de flori pentru aceeaşi procesiune. Liturghia de la ora 12:00 precum şi adoraţia de seară de la ora 17:00 se suspendă.

  1. Marţi este a opta marţi din cele nouă în cinstea sfântului Anton de Padova.
  1. Miercuri începe luna iunie, luna Inimii lui Isus.
  1. Vineri este prima vineri din lună, în cinstea Inimii lui Isus şi Ziua mondială de rugăciune pentru sfinţirea preoţilor. Dimineaţa de la ora 6:00 este adoraţie. De la ora 9:00 vom îngriji bolnavii la domiciliu. Seara de la ora 18:00 vom sta la spovezi pentru copiii care merg la Nicolae Bălcescu – Bacău, pentru Sărbătoarea copiilor la nivel diecezan, iar jumătate de oră înainte de sfânta liturghie de seară va fi din nou adoraţie.
  2. Sâmbătă este prima sâmbătă din lună, în cinstea Inimii Neprihănite a Mariei. În parohia Nicolae Bălcescu, judeţul Bacău, va avea loc Întâlnirea diecezană a copiilor. Din parohia noastră vor participa 60 de copii.

Anunţuri 22 mai 2016

Trinity1. În această seară la ora 19:00 vrem să ne întâlnim cu părinţii copiilor de la Prima sf Împărtăşanie, pentru a le comunica stadiul pregătirii, dar şi cu feciorii de biserică pentru unele consultări.

2. Joi este sărbătoare de poruncă: Trupul şi Sângele Domnului – Joia verde. Sfintele Liturghii vor fi la orele: 7, 8 (Regina), 10:30 şi 18, precedată la 17:00 de Adoraţie. Insistăm ca tinerii şi copiii să vină la una dintre aceste liturghii!
Procesiunea tradiţională de Joia Verde o vom face duminica viitoare după sfânta liturghie de la ora 10:30 de la Sf Mihail până la „Regina Sf. Rozariu”.
Rugăm fetiţele care mai au rochiţele de la Prima sfântă împărtăşanie să le îmbrace pentru această procesiune. Celor care vor să aducă petale de flori pentru aceeaşi procesiune, le mulţumim din inimă.
Duminica viitoare se suspendă liturghia de la ora 12:00.

3. Comunitatea noastră se bucură de multe persoane (copii, tineri, adulţi) care-şi pun la dispoziţie darurile cu care Dumnezeu i-a înzestrat pentru ca să răsune Cuvântul lui Dumnezeu în cadrul sfintelor celebrări. Dar experienţa o dovedeşte că nu e suficientă doar disponibilitatea sau buna-credinţă în proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu, ci se impune o anumită formare a celor care citesc lecturile în biserică. De aceea sâmbătă, 28 mai 2016, se organizează la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian o zi de formare pentru lectori. La aceste cursuri sunt invitaţi să participe toţi cei care (adolescenţi, tineri, adulţi) citesc lecturile în cadrul sfintelor celebrări pentru a se deprinde cu o adecvată modalitate de proclamare a Cuvântului lui Dumnezeu.
Cei care doresc să participe se pot înscrie la parohie până marţi seara.

4. În ziua de 4 iunie, în parohia Nicolae Bălcescu, judeţul Bacău, va avea loc Întâlnirea diecezană a copiilor. Copiii care vor să participe din partea parohiei noastre, să vină să se înscrie până joi seara. Copiii vor achita jumătate din costul deplasării.

5. În zilele de 9 şi 10 iunie, la Iaşi, va avea loc Congresul milostivirii. Programul este la afişier. Cei care doresc să participe să se anunţe la biroul parohial până marţi seara.

6. Din cauza vremii nefavorabile, luni nu am putut celebra sfânta liturghie în vale la izvoare. O vom celebra în ziua de 13 iunie, sărbătoarea sfântului Anton, la orele 16:00.