Anunţuri 22 mai 2016

Trinity1. În această seară la ora 19:00 vrem să ne întâlnim cu părinţii copiilor de la Prima sf Împărtăşanie, pentru a le comunica stadiul pregătirii, dar şi cu feciorii de biserică pentru unele consultări.

2. Joi este sărbătoare de poruncă: Trupul şi Sângele Domnului – Joia verde. Sfintele Liturghii vor fi la orele: 7, 8 (Regina), 10:30 şi 18, precedată la 17:00 de Adoraţie. Insistăm ca tinerii şi copiii să vină la una dintre aceste liturghii!
Procesiunea tradiţională de Joia Verde o vom face duminica viitoare după sfânta liturghie de la ora 10:30 de la Sf Mihail până la „Regina Sf. Rozariu”.
Rugăm fetiţele care mai au rochiţele de la Prima sfântă împărtăşanie să le îmbrace pentru această procesiune. Celor care vor să aducă petale de flori pentru aceeaşi procesiune, le mulţumim din inimă.
Duminica viitoare se suspendă liturghia de la ora 12:00.

3. Comunitatea noastră se bucură de multe persoane (copii, tineri, adulţi) care-şi pun la dispoziţie darurile cu care Dumnezeu i-a înzestrat pentru ca să răsune Cuvântul lui Dumnezeu în cadrul sfintelor celebrări. Dar experienţa o dovedeşte că nu e suficientă doar disponibilitatea sau buna-credinţă în proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu, ci se impune o anumită formare a celor care citesc lecturile în biserică. De aceea sâmbătă, 28 mai 2016, se organizează la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian o zi de formare pentru lectori. La aceste cursuri sunt invitaţi să participe toţi cei care (adolescenţi, tineri, adulţi) citesc lecturile în cadrul sfintelor celebrări pentru a se deprinde cu o adecvată modalitate de proclamare a Cuvântului lui Dumnezeu.
Cei care doresc să participe se pot înscrie la parohie până marţi seara.

4. În ziua de 4 iunie, în parohia Nicolae Bălcescu, judeţul Bacău, va avea loc Întâlnirea diecezană a copiilor. Copiii care vor să participe din partea parohiei noastre, să vină să se înscrie până joi seara. Copiii vor achita jumătate din costul deplasării.

5. În zilele de 9 şi 10 iunie, la Iaşi, va avea loc Congresul milostivirii. Programul este la afişier. Cei care doresc să participe să se anunţe la biroul parohial până marţi seara.

6. Din cauza vremii nefavorabile, luni nu am putut celebra sfânta liturghie în vale la izvoare. O vom celebra în ziua de 13 iunie, sărbătoarea sfântului Anton, la orele 16:00.

Cum să te pregătești pentru Sfânta Liturghie?

Să admitem fără ocolișuri și cosmetizări: pentru mulți tineri (și nu doar tineri) Liturghia este plictisitoare. În esență este același „show” repetat duminică de duminică – cum ai putea să nu te plictisești? Chiar și fanii Războiului Stelelor sau ai lui Harry Potter după 5-10-20 de vizionări s-ar sătura. Iar anul are 52 de săptămâni! Plus sărbătorile! Ai vedea un același film sau piesă de teatru sau concert de 60 de ori într-un an? Desigur că nu! Continuarea

Anunţuri 15 mai 2016  

petecoste1. Mâine, a doua zi de Rusalii nu este sărbătoare de poruncă, dar în tradiţia credincioşilor este de aceeaşi importanţă ca a doua zi de Paşti. De aceea vom celebra sfintele liturghii ca în zi de duminică: 7; 8 (Regina); 9; 10:30; 12; 18; adoraţie la 17. În plus, aşa cum este obiceiul, la ora 16:00 vom celebra o sfântă liturghie în vale, la izvoare.
 
2. Marţi este cea de a 6-a marţi din cele nouă în cinstea sf. Anton.
 
3.mulţumim şi vă felicităm pentru sensibilitatea arătată pentru cele două statui. Văzând că vă place frumosul, ne-am gândit şi la o cruce procesională care să ne amintească de sfântul papă Ioan Paul al II-lea. 
 
4. Reuniţi în sesiune la Ciofliceni, lângă Bucureşti, episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România au dat marţi, 10 mai 2016, o declaraţie, referitoare la alegerile locale din 5 iunie 2016.
Episcopii amintesc că Biserica ne învaţă că avem „datoria de a acţiona pentru binele comun, al cărui factor fundamental este binele omului şi că „în momentul alegerilor acţiunea cetăţeanului nu se reflectă doar asupra binelui propriu, dar al binelui comun al tuturor”. De aceea, păstorii Bisericii Catolice din România îndeamnă „pe fiecare creştin şi pe toţi oamenii de bună credinţă să-şi exercite dreptul şi responsabilitatea de a participa la vot, pentru alegerile locale din 5 iunie 2016”.
„Creştinii trebuie să aibă un rol activ şi esenţial în păstrarea şi promovarea valorilor creştine proprii poporului nostru, şi conforme cu învăţătura Sfintei Scripturi şi a Bisericii. Fiecăruia în parte şi tuturor nu ne este indiferent cine ne reprezintă din punct de vedere politic valorile şi aspiraţiile sociale. De aceea, creştinul este chemat să facă o alegere coerentă cu credinţa pe care o mărturiseşte, promovând acele persoane care respectă valorile demnităţii umane, sprijină familia şi respectă viaţa încă din momentul conceperii ei şi până la sfârşitul ei natural, care preţuiesc pacea, etica creştină şi creaţia lui Dumnezeu. În exercitarea acestui drept constituţional şi cetăţenesc, nimeni nu trebuie să se lase influenţat de promisiuni sau avantaje materiale”, se mai spune în textul declaraţiei. Episcopii încheie asigurând rugăciunea lor la bunul Dumnezeu „pentru binele ţării şi al poporului nostru”.
 
Sperăm ca şi în comunitatea noastră să fie o campanie curată: candidaţii să nu se afirme prin denigrarea adversarilor din jocul democratic, ci să se bazeze pe propriile virtuţi politice; să cântărească prudent promisiunile electorale; să nu dorească informaţii despre viaţa intimă a candidaţilor, neglijând seriozitatea şi competenţele necesare acestor funcţii; să nu poftească puterea ca formă de parvenire; iar dacă o doresc, să o transforme în mod de slujire a lui Dumnezeu şi a oamenilor.
Vrem să mulţumim tuturor celor care îşi încheie mandatul: consilierilor, doamnei primar, domnului vice-primar, pentru că au aprobat multe cereri din partea bisericii , iar celor care vor veni, le dorim să aibă putere în conducerea unei comunităţi aşa mari cum este Săbăoaniul şi, dacă vor găsi de cuviinţă, ca buni creştini ce sunt, să sprijine iniţiativele pe care le vom prezenta din partea bisericii. Să nu uităm: în afara bisericii suntem toţi cetăţenii acestei comune; în biserică suntem toţi creştini egali.
De aceea ne rugăm: Călăuzește-i cu Duhul tău, Doamne, pe cei care ne conduc, ca să fie slujitorii tăi, spre binele tuturor!
 
5. La intrarea în biserică mai multe Şcoli catolice din Moldova prezintă condiţiile examenului de admitere pentru anul şcolar 2016-2017. Cei care sunt interesaţi se pot opri să citească ofertele.
 
6. Mulţumiri pentru slujirea diac. Tiberiu Raimond Iancu, prezent din Joia sfântă în comunitatea noastră (va fi sfinţit pe 24 iunie; primiţia la Bacău pe 26 iunie).